Honger! 2017

Next


Honger covervoorzijde

ISBN 978-90-815587-5-4

Johan G. Hahn: Honger!

Een documentaire thriller over de honger in Afrika

Paperback: € 24,95 Bestel

E-boek: € 9,95 Bestel


In delen van Afrika heerst honger, telkens opnieuw. Iedereen weet dat, maar niemand lijkt daar iets aan te kunnen of willen doen. Europese en lokale regeringen niet, hulporganisaties niet, bedrijven niet. Lokale ondernemers, inter-nationale ngo’s en grote voedselproducerende bedrijven verdienen hun geld aan de honger van anderen. Zij produ-ceren, verhandelen, vervoeren en verdelen voedsel in de vorm van noodhulp. Jonge hoogopgeleide mensen in Afrika willen dat systeem veranderen.

Een Parijse advocaat is de leider van een grote organisatie die de ICT-systemen van bedrijven hackt en voedseltrans-porten een andere bestemming geeft. Hele containers met voedsel verdwijnen zo naar Afrika. Bedrijven durven geen aangifte te doen uit angst voor negatieve publiciteit.

Dan verdwijnt de directeur van een groot chemieconcern en worden er drie moorden gepleegd. De politie tast in het duister over de motieven en de mogelijke samenhang. Als de Transparency Foundation probeert de gecompliceerde achtergronden te ontrafelen, stuit zij op een wereldwijd voedselschandaal. Haar publicatie schokt de wereld.


© CC-BY-NO-ND 2020